Wat is mogelijk als…

Bij het opruimen van mijn kast kwam ik weer de deugdenkaarten tegen

100 kleurrijke deugden inzichtkaarten van Annelies Wiersma .

Lees mijn blog ‘kleine dingen, grote impact hoe ik deze set heb ingezet bij een coachingsgesprek.

Meteen kreeg ik een idee ‘ Wat is mogelijk als…’ en wil dit met jullie te delen. Hoe zou het zijn om deze kaarten in te zetten nu in deze tijd waarin we 24/7 op elkaars lip zitten? En met kinderen thuis is het een hele opgave! Het wordt soms steeds moeilijker om ook de positieve en of leuke dingen van elkaar te blijven zien. Het vitten op elkaar ligt op de loer. Herken je dat?

Deugden

Het is een mooi uitgevoerde set kaarten met op elke kaart een deugd met beschrijving van die deugd.

Iedereen heeft deugden maar soms denken we er niet meer aan omdat het zo vanzelfsprekend is. Maar is dat wel zo…. En is het ook vanzelfsprekend nu in deze tijd.

Maak er een spel van

Je kan dit op verschillende manieren inzetten. Je laat bv. iedereen ’s ochtends een kaart trekken. Je gaat die dag handelen naar die deugd. Maak er een spel van. Het is een eerlijke strijd want iedereen moet er bewust mee aan de slag. En wie lukt dat het best?

Aan het einde van de dag ga je het gesprek aan. Je vraagt iedereen te vertellen hoe, waar, wanneer zij zich heeft gedragen n.a.v. die kaart. De anderen vertellen of het hen is opgevallen. Je vertelt ook of het makkelijk was of lastig ging.

Intenties

Je wordt weer bewust van elkaars intenties. Je zou zomaar er achter kunnen komen dat jouw intenties niet altijd overkomen bij de ander zo als jij ze bedoeld had. Of je wordt je bewust dat iemand wel zijn best doet maar dat het niet het resultaat heeft wat JIJ had gehoopt. Wat doet het met jou als je dit weet?

Je kan het net zo vaak doen als je wilt (dagelijks, 1x per week) dat wat het beste is om iedereen zover te krijgen om mee te doen.

Wat is er mogelijk als …

Ik ben ervan overtuigd dat jullie nog veel meer creatieve manieren zullen vinden als je hiermee aan de slag gaat.

Mijn vraag aan jou: wat is er mogelijk als je de dynamiek in huis eens even doorbreekt met dit ‘deugden spel’?

Laten we van het kwaad een deugd maken of liever gezegd:

Maak je niet kwaad maar bespreek een deugd!

Dit vind je misschien ook leuk