Schakel om bij autisme

In Nederland heeft 1% van de bevolking autisme waarvan 70% een normale of hoge intelligentie heeft. (Bron: NVA) Het is dus wel voor te stellen dat er in het onderwijs  en bedrijven mensen met autisme zijn. Bij de ene opleiding of branche misschien meer dan bij een andere.

Jarenlang heb ik als autismecoach met mensen met autisme gewerkt in het hoger onderwijs en op de werkvloer (hoogopgeleide werknemers). Ik onderzoek en kijk naar wat mogelijk is. Ik bied coaching en trainingen aan om meer grip te krijgen op en meer begrip te krijgen van autisme zowel in het onderwijs als op de werkvloer.

 

 

In het onderwijs geef ik tevens trainingen aan bijvoorbeeld docenten, decanen, studieadviseurs, praktijkondersteuners om meer begrip te krijgen van autisme. Door deze kennis kan men goed aansluiten bij de studenten zodat veel irritaties en stress voorkomen kunnen worden aan zowel de kant van de student als de kant van de docent. Een ontspannen onderwijsklimaat biedt ruimte om te groeien en te leren.getekende afbeelding iemand helpt een persoon om over een brug van puzzelstukjes te komen/helpt iemand om een probleem op te lossen

 

In het bedrijfsleven adviseer ik managers/leidinggevenden/collega’s hoe om te gaan met een collega met autisme, hoe de werkzaamheden en werkomstandigheden in te richten. De focus ligt op een optimale werkomgeving realiseren. Zodat de collega met autisme zijn/haar kwaliteiten tot uiting kan te brengen. Kleine aanpassingen kunnen al van grote waarden zijn en enormeimpact hebben.

 

Verder begeleid ik intervisies zowel met coaches, in het onderwijs en in het bedrijfsleven. Intervisie is waardevol om zo met elkaar mee te denken en van elkaar te leren. Met gebundelde kennis en energie komen we vooruit.

 

Met mijn coaching begeleid ik mensen met (vermoeden van)autisme met het bereiken van hun doelen in hun studie, leven en (toekomstige) carrière.

 

Studenten begeleid ik tijdens hun studie en stages. Dit kan bestaan uit plannen & organiseren maar ook uit communicatie met medestudenten. Wij kijken ook naar de manier van leren of daar nog iets nodig is. 

 

Werknemers met autisme help ik overzicht te houden over privé- en werkzaken. Ook wordt er aandacht gegeven aan communicatievaardigheden. Ik denk mee om zoveel mogelijk stress te voorkomen en rust te creëren. Ook als je vastloopt in je werk, je relatie of je dagelijks leven,  kun je tips gebruiken om anders tegen deze zaken aan te kijken en om te gaan.

 

Ik bied handige tools aan waarmee jij jouw studie, werk en leven weer op orde kunt krijgen. Door inzicht te krijgen wat jouw autisme voor jou en anderen betekent, krijg je inzicht hoe je hiermee om kunt gaan, zodat je je veerkracht vergroot. 

 

 

In de coaching en trainingen wordt gebruik gemaakt van NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), Oplossingsgericht werken, Autismecentraalmethodiek en allerlei leer- en communicatietechnieken. De trainingen en coaching hebben een praktische aanpak.

De trainingen worden op maat gemaakt en afgestemd op de behoeften van de opdrachtgever.

Wil je meer weten of een afspraak maken, klik hier om contact op te nemen.